Устанак

Почетак дана биће проткан корисним информацијама, музиком која разбуђује, а ту је и ведра екипа која поправља ваше расположење!

У Цртици бележимо размишљања о последњим достигнућима човечанства, попут супераутомобила који је „лансиран" у свемир. Милијардер, бизнисмен, изумитељ и инвеститор Илон Маск често заинтригира својим идејама и начином на који их остварује, а ми их разматрамо у контексту циља ком воде. Наравно, ово ће служити као покретач нашег даљег разговора, и ваши коментари су добродошли.

На данашњи дан, пре 28 година, преминуо је миљеник генерација које су стасавале седамдесетих и осамдесетих година уз свеже младалачке идеје и музику; певач, композитор, песник, имитатор, сатиричар, забављач и мултиталенат Ненад Радуловић - Неша Лептир. У част свега што је чинио да усрећи и оплемени људе, од Индексовог радио позоришта до „Последње игре лептира", прича о Нешином лику и делу биће тема данашњег програма.
Какво је време, а како је на путевима, да ли динар јача у односу на евро, каква је биопрогноза, питања су на која ћемо као и сваког јутра пронаћи одговоре. Вести „Стоп телекс" са свежим информацијама су у три минута до пуног сата, а у блок сервисних вести у сваком сату уврстили смо оно што је важно за грађане када је реч о нестанку струје, воде, изменама у саобраћају и другим стварима битним за организовање дана. Путоваћемо причом широм Србије, најављујући актуелна дешавања у локалним срединама. Ту су и спортске информације уз преглед најважнијих резултата наших спортиста. Припрема их мр Биљана Шујдовић.
За опуштеније теме задужени су „графити" који маме ваш први јутарњи осмех! Преносимо духовите мисли слушалаца емисије „Облак у бермудама" Дарка Коцјана.
Када имате неки проблем, недоумицу, нешто што сами не можете да сазнате или решите а тиче се остваривања разних права и административних послова, Двестадвојка је ту да помогне! Нашa слушатељка, иначе глумица у Народном позоришту, обратила нам се са питањем: Шта радити када Ер Србија откаже лет, а следећи понуђени је тек сутра увече? Нама се обратила пошто није могла да ступи у контакт са службом авиокомпаније и није била у могућности да поднесе жалбу. Притом каже да се авиокомпанија није бавила проблемом смештаја путника, нити тиме где ће боравити током целог радног дана. Због њеног одсуства отказана је представа у Народном позоришту. Како су јој рекли, разлог отказивања лета је мали број путника на планираном лету. Одговор Ер Србија и тумачење догађаја, наћи ће се у рубрици „Слушаоци репортери" коју припрема Вања Савић.

У суботу, 17. фебруара код Куле Небојша на Калемегдану, одржаће се први Зимски ноћни полумаратон, о чему ће за слушаоце Двестадвојке детаљније говорити Немања Катанић.
Позивамо вас да нам и ви јавите неку вест која би могла да буде значајна и
другима - телефоном 011-3249- 202, или на СМС 064-0202- 200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контакт преко друштвених мрежа на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202).

Водитељ: Круна Пинтарић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво