Ars, Artifex

У емисији: премијера представе „Митровдан” у Мадлениjануму, изложба младих уметника „Тражења” у Kваки 22 и нови роман Владимира Сорокина „Манарага”

Вечерас ће у Мадлениjануму премијерно бити изведена драма „Митровдан" по тексту и у режији Братислава Петковића. Представа за тему има личности српског патријарха Гаврила Дожића (Небојша Љубишић) и српског владике Светог Николаја Велимировића (Лако Николић), а пре свега њихов последњи сусрет на Митровдан 1946. године у Немачкој, у вили Вилхелма Kраута (Божидар Стошић).
Детаље сазнајемо од Соње Тодоровић Шегрт.
Генерација 2013/2017. примењеног сликарства Факултета примењених уметности биће од сутра представљена на изложби „Тражења" у Kваки 22. Биће изложени радови интимних истраживања осморо младих сликара који, свако на свој начин, покушавају да визуелно прикажу теме које се њих тичу. Са уметницима је разговарала Марина Зец.
Нови роман руског писца Владимира Сорокина „Манарага" у целини је посвећен односу човечанства према књизи. После разорних ратова са исламистима, који су протутњали Европом и променили свет, али га нису технолошки уназадили, књиге се више не штампају на папиру (и не читају се), него се чувају у музејима и библиотекама. Послератна буржоазија подлегла је новој моди - уживању у забрањеном и кажњивом спектаклу припремања хране на првим издањима књига, на ретким и скупоценим књигама. Причу о роману припремила је Светлана Младеновић.

Kроз емисију води Петар Протић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво