Визија

Емилијано Пиколи и савремена светска балетска сцена

У сусрет 15. Београдском фестивалу игре, у Београду је боравио један од водећих европских педагога класичног балета, маестро Емилијано Пиколи из Италије. Директор је балетског департмана у престижном италијанском центру Д.А.Ф. и чест члан жирија међународних балетских такмичења. Многи његови ученици данас играчи у Балету Опере у Риму и Балету Театра Сан Карло у Напуљу, ученици су престижних школа. Као играч, Пиколи је наступао у готово свим класичним продукцијама, а као носилац француске државне дипломе за педагога уметничке игре предаје на Конзерваторијуму у Тулузу и као гостујући предавач у бројним европским школама.

У Београду је одржао мајсторски курс са циљем подстицања развоја и едукације младих играча, а мастерклас је био отворен и за све заинтересоване домаће педагоге класичног балета и савремене игре. То је била прилика да са Пиколијем разговарамо о најсавременијим трендовима глобалне, савремене балетске сцене. Затим, какву песрспективу види када је реч o младим играчима и педагозима у Србији; која места су данас централна у светском балету и о другим појединостима везаним за курсеве стручног усавршавања које држи.

Кроз емисију води Петар Протић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво