Сваштара

Програми Радио Београда од сада и на ТВ пријемницима.

Радио Београд је у сарадњи са ЈП „Емисиона техника и везе" омогућио да се сви програми Радио Београда налазе и на ДВБ Т2 платформи, односно да буду преношени и преко земаљских дигиталних ТВ предајника. Ова платформа је намењена пре свега за пренос ТВ сигнала, али је пракса у Европи да се и радијски програми налазе на овој платформи. То омогућава да грађани испред ТВ пријемника осим ТВ програма могу да изаберу и прате и програме Радио Београда. Детаље ће у 202 повода појаснити еминентни стручњаци у разговору са Дејаном Грујићем. Наши гости биће Зорана Бојичић, директорка Технике Радио Београда, из предузећа „Емисиона техника и везе", Зоран Гаћиновић, руководилац Службе радио планирања и Зоран Ромић, руководилац Службе процесирања, контроле и управљања. Чућемо и када ће Србија ући у друштво европских држава које су прешле на дигитално емитовање радијских програма.
Ксенија Радовић ће вас упознати са акцијом еминентних издавача и књижара која у центру Београда траје до 11. фебруара. Данило Киш, Франц Кафка, Бубиша Симић, Едгар Алан По, Борис Каваца и Френк Синатра, само су нека од имена са којима ће се тамо срести. За посетиоце су обезбеђени и занимљиви поклони.
Из Голубинаца стиже позив да следећег викенда дођете на добру забаву у оквиру манифестације „Мачкаре 2018". Зову је и премундурени дани, а циљ је неговање старог покладног обичаја старог више од 250 година. Тиме се означава почетак поста уочи великих празника.
У рубрици „Господо, амбасадор Србије" гостује Марко Милићевић, светски успешан уметник, дизајнер визуелних ефеката за потребе чувених филмских студија. Богато искуство је стекао на великим филмским пројектима као што су Хари Потер, Хобити, Планета мајмуна... То га чини једним од најангажованијих људи са наших простора на пољу компјутерске графике. Припремио Петар Протић.
Миња Субота, водитељ, композитор и телевизијски сценариста је за слушаоце Београда 202 и „Топ потоп" направио листу најбољих џез музичара који су од 1954. до 1972. године гостовали у Београду. Забележила Љиљана Обрадовић.
У својој ауторској причи „Квака 202" Драгутин Роквић се пита да ли су стране силе криве за сукоб двеју певачица, да ли су за неке ситуације криви бес или љубомора и зашто су наши „бели медведи" све дебљи.

Шта је елита, ко јој припада и како доживљавамо личности које су њен део, тема је којом се у „Моди 202" бави Оливера Перић.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво