Сваштара

Затамњивање стакала на аутомобилима je мода, која се одомаћила и код нас.

Некима то изгледа лепо, неки не воле да их други виде, али је лепљење тамне фолије на ауто-стакла код нас званично забрањено. Казне за непоштовање ове законске одредбе су велике. Поред тога бићете принуђени да скинете тамну фолију, што је озбиљан трошак, али не и мали проблем. Зашто су тамне фолије забрањене и шта вас очекује када кренете да их скидате, чућете у нашој рубрици „202 повода", коју припрема Слободан Игрутиновић.
У београдској Општини Раковица почео је Сајам меда, који је постављен на Канаревом брду и трајаће до 14.фебруара. Регистровани пољопривредни произвођачи нуде суграђанима мед и производе од меда (полен, млеч, прополис, мед са додацима лековитих трава, медењаке, као и разне креме и мелеме), производе од ароније, као и друге природне производе. Савете искусних пчелара о употреби меда, пренеће нам репортерка Марина Зец.
Знате ону причу: Јутрос сам завезала чвор на марамици, да бих се сетила шта треба да урадим. Међутим, касније нисам могла да се сетим на шта је требало да ме подсети. Звучи вам познато? Без обзира колико година имамо, памћење уме да нас изда. Све чешће се то дешава и младим људима. Разлози су бројни: од стреса и забринутости, до утицаја рачунара или мобилних телефона. Машине често памте уместо нас, што јесте помоћ, али и начин да све мање користимо мозак. У рубрици "Да си жив и здрав", коју је припремила Весна Парезановић Алексић, предлажемо начине помоћу којих можемо да одржимо и поправимо своје памћење.
35. међународни џез фестивал „Нишвил 2018” биће одржан на нишкој Тврђави од деветог до 12. августа, уз пропратни програм који ће почети трећег августа и трајаће до краја фестивала. Организатори најављују рекордних 1.000 учесника, који ће извести 250 програма, на 20 бина. Шта нас још од занимљивости очекује ове године, сазнајте данас у „Сваштари”.
Владислав Лале Лучић, кошаркашки тренер и некадашњи председник кошаркашког клуба Црвена звезда, у рубрици „Много смо најјачи” враћа нас на своје почетке, када је љубав према кошарци испољавао као играч. Са њим је разговарао Дејан Булајић.
У сатиричној рубрици „Квака 202” Драгутина Роквића вас очекује још један осврт на стварност која нас окружује. У Америци се јавља покрет који тврди да су масовне пуцњаве у којима људи страдају, само режиране представе противника слободне продаје оружја... Могуће је да се ово дешава и код нас, и да се често налазимо усред фингираних обрачуна. И зато, кад запуца у кафићу, и баците се под сто, окрените особу до вас на леђа - и проверите да није можда илуминат. Јер у том случају, пуцњава је лажна и седите што брже, да направите екстра клип за Јутјуб.

Водитељ: Душица Мијатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво