Сваштара

„Ничим Изазван" у 202 повода

Дан заљубљених ће вам и ове године бити узбудљивији уз концерт бенда „Ничим изазван". „Double date" концерти овог бенда су већ четири године заредом мала традиција за 14. фебруар, а адреса ове године је београдски Дом омладине. Концерт ће бити и прилика да се уживо чује најновији сингл бенда, под називом „Све твоје жеље". Која вас још изненађења чекају најромантичнијег дана у години сазнајте у разговору који води колега Ненад Кузмић.

Учитељица Сања Прибаковић из ОШ „Рада Миљковић" у Јагодини, добитница је осам европских награда за квалитет у настави. Пројекти, које је радила са својим ученицима, у оквиру европске мреже школа, високо су вредновани и запажени у Украјини, Грчкој, Италији, Турској и многим другим земаљама. Учитељица Сања је омиљена међу децом, јер их на креативан начин мотивише да овладају модерним технологијама и повезује их са вршњацима широм света. У пројекте „Спасимо планету", и „Упознајмо заједно европске културе" укључила је активно не само ученике, већ и њихове родитеље. У рубрици „Амбасадор Србије" иде прилог о њој, који је урадила колегиница Слађана Савић.

Спортски савез Сомбора организује понедељком и средом бесплатне школице спорта. Циљ ове акције је правилан развој деце кроз спорт и игру, као и развој моторике и координације и превенција деформитета. Бесплатни су и програми за жене који укључују: пливање и вежбе, као и терапијско пливање за особе са инвалидитетом. О томе данас разговарамо са потпредседником Спортског савеза Сомбора, Милошем Алексићем.

Да ли сте чули за „свемирске тоалете"? У питању је новитет који се све чешће виђа на улицама а који нуди многе начине за ефикасније коришћење тоалета. Ови тоалети поседују упутство за употребу на четири језика, а лампице показују које су функције доступне. Свемирске тоалете можете за сада наћи у Новом Београду и у Земуну, а детаљније о њима прича нам колегиница Милица Ђилас.

Углед који уживамо код других често је најутицајнији на статус који добијемо у друштву. Од малих ногу смо васпитавани да остављамо добар укус и да будемо најбољи у школи. Међутим, да ли временом претерамо у томе? Да ли некада, свесно или не, почнемо да се служимо манипулацијама и лажима, само да би мишљење света о нама било много боље? О томе нам у рубрици „Мода 202" прича колегиница Оливера Перић.

Свет око нас постаје ако не лепши онда бар лакши за поднети, када га пропустимо кроз призму сатире и хумора. Послушајте и данас како је то радио наш колега Петар Лазић, у данашњем издању рубрике „Перино перо".

Новине пишу да људи који воде екстремно здрав живот много теже одолевају пороцима кад их једном пробају. Да ли то значи да ипак треба пушити, пити и уносити холестерол само да бисмо ојачали имунитет, рушећи га? Психолози с друге стране сматрају да се срећа шири у круговима и постаје „заразна" па би требало да се окружимо срећним људима. Проблем је у томе што се срећни људи много чешће окруже људима који им траже паре на зајам. О тим а и многим другим феноменима наше стварности прича нам, у рубрици „Квака 202", колега Драгутин Роквић.

Водитељ: Миодраг Стошић
Водитељ 202 повода: Ненад Кузмић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво