Сваштара

Да ли ће грађани којима у пасошу под ставком „држављанство“ стоји „српско“, морати да мењају пасоше и ту промену плате?

Зашто је одредница „српско" промењена у „држављанин Републике Србије", сазнајте од поднева у „202 повода''. Припремила Ружица Зоркић Радичевић.

Стајалиште „Трг Славија'' на линији А1 (Трг Славија-Аеродром „Никола Тесла") од 1. фебруара је измештено у Улицу Краља Милутина. Након реконструкције Трга Славија и дефинисања новог режима саобраћаја, поред проширења капацитета, расподеле саобраћајних токова, усмеравања пешачких токова ван зоне кружног тока, извршено је и измештање постојећих аутобуских стајалишта из кружног тока на нову позицију у прилазним саобраћајницама. Детаљније о овој промени чућемо од репортерке Вање Савић.

Истраживање Националног института за здравље у Вашингтону објављено крајем прошле године указује на здравствене проблеме који настају када дуго боравимо испред рачунара. Показало се да су се испитаници највише жалили на замућени вид. О синдрому компјутерског ока и о саветима лекара сазнајте у рубрици „Да си жив и здрав" коју је припремила Вања Стаменковић.

Иван Паунић, кошаркаш који са државним тимом Србије има сребро са Европског првенства у Пољској и злато са Универзијаде у Београду 2009. године, за рубрику „Много смо најјачи", присетио се зашто је почео да тренира кошарку, шта за њега значи бити на постољу и шта је била прекретница у његовој каријери. Причу је припремила Вања Савић.

У рубрици „Пази, свира се" Владимира Тодоровића најављујемо концерте који нас очекују вечерас. Група „Атеист Реп” наступа први пут у Беочину, док у Београд премијерно стиже амерички састав „Тhe Myrrors”! С друге стране, у Новом Саду нас очекује реприза Рок опере која је одушевила све присутне на премијери, а најавићемо и наступ босанско-херцеговачке атракције „Мостар севдах ријуњон'' који ће одржати концерт 14. фебруара у Великој сали Коларчеве задужбине!

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво