Сваштара

Милан Божић, секретар Скијашког савеза Србије у 202 повода

За десетак дана почињу „Зимске олимпијске игре" у Јужној Кореји. Од наших представника се не очекују нарочити резултати, што међутим, није разлог да о њима не говоримо. Изненађења су увек могућа па ћемо мало да се бавимо предвиђањима а мало наравно бодрењем наших репрезентативаца. У данашњој емисији гост нам је Милан Божић, генерални секретар скијашког савеза Србије. Са гостом разговара колега Дејан Булајић.

„Угоститељско-туристичка школа" у Врњачкој бањи, у којој наставу похађа 760 ученика, расадник је талентованих и успешних. Са престижног међународног надметања у Струмици у конкуренцији од 1000 професионалних кувара и студената кулинарства, донели су 10 признања, четири златне, две сребрне и четири бронзане медаље. Ове награде додали су на дугачак списак признања са бројних европских такмичења. Зато су они данас гости у нашој рубрици „Амбасадор Србије", а кроз разговор са директорком школе Јеленом Чеперковић представља нам их Оливера Перић.

Сајам сувомеснатих производа „Пршутијада 2018." одржаће се у периоду од 2. до 4. фебруара у порти цркве Св. Пророка Илије у Мачкату. „Пршутијада" по својој масовности и географском пореклу посетилаца, улази у ред националних манифестација. По свом садржају је привредна манифестација, али због тога што се излаже нешто карактеристично за гастрономију овог краја, донекле и етнографска. Пратећи програм чине предавања из области руралног развоја и културно-уметнички програм. Више о свим програмима после 13 часова.

Да ли сте пробали „бурек-сарму"? После оригиналних спојева, попут бурека са еурокремом и плазмом, са печеним паприкама и фетом или са ћевапима, појавио се и овај нови, јединствени специјалитет. Веома брзо је постао заштитни знак једне пекаре у Заплањској улици на Вождовцу. Мала пекара, а у њој велика мистерија. Бурек сарма је у понуди од почетка године и полако, али сигурно постаје омиљено јело многим Београђанима. Па чак баца у други план традиционални бурек са сиром, месом или празан. Више о овој ђаконији прича нам колегиница Ксенија Радовић.

У рубрици „Топ потоп" познати састављају своје листе на разне теме које бирају сами. А понекад, теме изаберу њих! Тако је и овог пута. Слободан Стефановић, првак Позоришта на Теразијама, одлучио је да слушаоцима Двестадвојке представи листу својих омиљених ствари. Највећа љубав му је позориште, затим кулинарство, а воли и да пева по цео дан. Забележила Љиљана Обрадовић.

„Београд - град који никад не спава!" - један је од слогана којим се престоница Србије може тачно описати. Чини се да се у Београду ноћни живот одвија свих седам дана у недељи. То посебно годи странцима који га често називају европским Лас Вегасом или балканским Амстердамом. О феномену ноћног живота Београда прича нам, у рубрици „Мода 202", колегиница Оливера Перић.

Да ли сте чули за Кинескињу која доји мајмуне које њен супруг дресира, јер се показало да тако много брже уче? Питамо се шта би радила да јој муж ради нешто друго, рецимо обучава војнике у касарни? А за то да бивши немачки канцелар Шредер улази по пети пут у брачну луку? Изгледа да му брачни мандати иду боље од политичких. Ако желите да схватите у чему је „Квака 202", послушајте рубрику нашег колеге Драгутина Роквића.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво