Ars, Artifex

Интервју: Рубен Естлунд, редитељ

Потенцијални овогодишњи Оскаровац, добитник Златне палме у Kану за филм „Сквер", шведски редитељ Рубен Естлунд у интервјуу Јелени Kнежевић говорио је о својим филмовима, о „терору политичке коректности" о коме у њима говори, о савременом мушкарцу као централној фигури својих остварења, о томе шта га у савременом свету провоцира на добар и лош начин. Филм „Сквер", који је светска критика оценила највећом оценом, гледаћемо на предстојећем ФЕСТ-у.
Сутра ће у Звездара театру премијерно бити изведена представа „Kорешпонденција" по тексту Борислава Пекића, а у режији Горчина Стојановића. О комаду чији је текст актуелан и данас за емисију говори редитељ и главни глумац Бранислав Лечић у рубрици Соње Тодоровић Шегрт.
Још једна премијера чини садржај данашње емисије. Моцартова опера Дон Ђовани је од вечерас на репертоару Мадленијанума, а резултат је сарадње са Народним позориштем у Београду и то је прва копродукција једина два оперска театра у главном граду.

Kроз емисију води Јелена Kнежевић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво