Сваштара

Сандра Перовић, уредница РТС-a, пред одлазак у Берлин где ће бити члан међународног жирија престижног филмског фестивала – биће гост у 202 повода.

Уредница и филмска критичарка Радио-телевизије Србије Сандра Перовић, изабрана је недавно за члана Међународног жирија критике ФИПРЕСЦИ који ће оцењивати филмове на предстојећем 68. Филмском фестивалу у Берлину. До сада је учествовала у раду жирија тог престижног удружења и на Канском (2005) и Венецијанском фестивалу (2006). Сандра Перовић је током каријере снимила више од 200 ексклузивних интервјуа са најзначајнијим светским именима у области филмске уметности - оскаровцима, глумачким звездама и еминентним редитељима.

Не само у свету филмске индустрије, чини се да је данас конкуренција на свим пољима јача него што је била раније. Како подносимо конкуренцију зависи од тога шта нам је полазна тачка и колико мислимо да сами вредимо у својим очима. Више у рубрици „Мода 202” колегиница Оливера Перић.

Љиљана Оташевић је визуелна уметница која се бави скулптуром. Живи у Канади, где је неколико пута побеђивала на конкурсима за уређење простора. Две њене скулптуре „Крешендо" (Надолазећи талас) и „Мобиус" (Петља) красе улице Берлингтона и Торонта. Такође, победница је конкурса Музеја за дизајн у Торонту, где је њено дело „Четири клупе" трајно изложено на Унион станици у Торонту. Једним од својих највећих успеха сматра учешће на изложби „Идиоритмик" у Кини, где је гостовала на позив реномиране канадске уметнице. О свему томе опширније Љиљана Оташевић говори у рубрици „Господо, амбасадор Србије'', коју је припремила Слађана Савић.

На једној цркви у Шапцу монтирана је камера која региструје сваки улазак у храм, а број посетилаца приказује се на великом дисплеју испред улаза. Онда је дошло до полемике: да ли треба вернике пребројавати? Можда је ово потреба времена, да и свештеници имају своје рејтинг листе и да се рангира духовна рентабилност храма, а ни свецима није мрско да се зна на чији је дан било највише посета. Лајк је сваком мио, од кога год био... Више о овој теми, као и о другим догађајима из стварности која нас окружује, Драгутин Роквић у сатиричној рубрици „Квака 202”.

Зелену оазу иза стамбене зграде у Заплањској улици на општини Вождовац узурпирали су власници са својим љубимцима. Станарима вишеспратнице проблем представља и паркинг који се налази испред зграде. Да ли се назире решење за њихов проблем и које би било најадекватније провериће наша репортерка Вања Савић.

Најавићемо и традиционалну ловно-туристичку манифестацију „Златна рајачка лисица”. Организатори су ловачко удружење „Рајац” из Љига и Туристичка организација општине Љиг, а на манифестацији ће учествовати велики број ловаца из земље и региона. Циљ је развијање ловачког духа, такмичење, као и популаризација лова и ловачког дружења.

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво