Сваштара

„Велика награда Иво Андрић” – Бори Ђорђевићу

Песник и рокер Бора Ђорђевић овогодишњи је добитник „Велике награде Иво Андрић”, Андрићевог института из Вишеграда. Награда ће бити додељена трећи пут, а Ђорђевићу је припала за књигу године - збирка поезије „Пусто острво”.

Признање ће му бити уручено у Андрићграду, 27. јануaра, најавио је редитељ Емир Кустурица, директор Института. Данас ће се Бора Ђорђевић, укључити у наш програм.

У последње време уочен је тренд повратка аутомобила са плинског на бензински погон, јер неки власници таквих возила сматрају да се то више не исплати. Шта се више исплати - гас или бензин и колико кошта промена погонског горива за кола, чућете у рубрици „202 повода", коју је припремио Слободан Игрутиновић.

На недавно одржаном Светском првенству у хокеју на леду за играче до 20 година, Србија је освојила сребрну медаљу под вођством тренера Фреда Пероуна, а уз стручну асистенцију помоћног тренера Николе Главоњића. Никола је своје прве кораке на леду направио пре више од 18 година, из чисте знатижеље, да би се захваљујући хокеју определио да студира у Финској. Сада ради као тренер у Мађарској. О својој каријери Никола Главоњић говори за рубрику „Много смо најјачи". Припремила Вања Савић.

Вања Савић ће данас бити и репортер. Посетиће дивљу депонију између улица Арчибалда Рајса и Милоја Закића у насељу Филмски град. Тамо су почели радови на уклањању смећа и уређењу око три хектара запуштене зелене површине. Планирано је да током уређења депоније буду уклоњени шут, отпад и растиње до привођења намени ове површине. Како кажу надлежни, ово је само почетак уклањања депонија широм општине Чукарица, на које указују житељи ове београдске општине.

Позивамо вас и на концерте: у Београду вечерас свира Сирова кожа, у Крагујевцу по први пут долази Балашевић трибjут бенд, у Нишу је Игралом, а у Новом Саду Елвис Ј. Куртовић. Шта још има од концерата у петак, откривамо вам у рубрици Владимира Тодоровића „Пази, свира се".

Доносимо и вести из културе и спорта, Лепе вести и препоруке за здрав живот. Кажу да је алергија на зиму најраспрострањенија болест која се јавља у ово доба године. Чак 75 одсто људи старијих од 30 година пати од овог непријатног обољења које прате сви карактеристични симптоми уобичајених алергија. Припремила Дејана Јочовић.

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво