Сваштара

Регистрација половних возила у 202 повода

Свако ко је доскора у Србији постао власник половног возила зна да „проблематика” регистровања тек тада почиње. Истраживања показују да, по садашњем систему, нови власник половног возила мора, у циљу регистрације, да посети чак четири институције и осам шалтера. Много компликованије него рецимо у Француској где се све заврши на једном шалтеру и то све за само 7 евра. Погађате, трошкови код нас су нешто већи - износе 122 евра. Због свега тога, Министарство за државну управу и локалну самоуправу решило је да донесе измене закона: то ће бити тема рубрике „202 повода”, коју је припремио колега Слободан Игрутиновић.

Мала матура није још близу али припреме су већ почеле. Збирке задатака из матерњег језика, математике и комбинованог теста за припрему ђака који полажу малу матуру су одштампане и у продаји су. Могу се набавити у књижарама „Просветног прегледа”, „Службеног гласника”, „Завода за уџбенике” и у другим књижарама широм Србије или поузећем. Детљаније о томе, колегиница Милица Ђилас.

Веселин Вујовић, бивши југословенски рукометаш, своју љубав према спорту наставља кроз тренерски позив. Као играч, освајао је три пута Лигу шампиона са „Барселоном” и „Металопластиком”. Златним медаљама се окитио на Светском првенству 1986. године и на Олимпијским играма 1984. За рубрику „Много смо најјачи” са господином Вујовићем разговала мр Биљана Шујдовић.

Када сте последњи пут били у позоришту a да напољу није падала киша? Према последњим статистикама у позориште редовно одлази око 5 процената Београђана. Судећи по томе колико у позоришту ради глумаца, декоратера, суфлера, плесача, хостеса и осталих, биће да тих 5 посто у ствари чине сви они запослени у театру. Да ли је проблем у цени улазница или можда у томе што је позориште добило конкуренцију? Не мислимо на телевизију ни филм већ на разне сцене које затичемо испред шалтера, у ријалитијима и у Скупштини. Да ли класично позориште може да издржи трку са алтернативним позориштима на сваком кораку - сазнајте у рубрици „Велики бљак” Миодрага Стошића.

Да ли користите уља за кожу? Током зиме кожа нам је често сува и склона флекама, тако да јој је потребна додатна влажност. Пролећни дани поправљају стање али можемо нешто да урадимо и пре њих. Уља за тело су дефинитивно препорука број један, јер je у питању нега коже током зиме и то не само зато што додатно освежавају и хидрирају кожу, већ уједно побољшавају и циркулацију. Чему још ова уља користе прича нам, у рубрици „Да си жив и здрав”, колегиница Милена Милићевић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво