Повишен тон

Влада Србије усвојила је правилник о класификацији пшенице који предвиђа да се само висококвалитетно зрно те житарице може користити за људску исхрану.

Правилник је ступио на снагу 1. јануара, а примењиваће се од јулске жетве. Какав хлеб једемо, и да ли оно што платимо и добијемо? О квалитету хлеба, најчешћим неправилностима, начину на који ће се пољопривреда реорганизовати и хоће ли овај правилник бити довољан да обезбеди здравију варијанту брашна за људску употребу, причаће наши саговорници: Ненад Вујић, из сектора пољопривредне инспекције министарства пољопривреде, Зоран Пралица из Уније пекара Србије, Петар Богосављевић, председник Покрета за заштиту потрошача и нутриционисткиња Рада Вејин.
На данашњи датум 1803. године рођен је Атанасије Николић, математичар, први школовани инжењер у Србији, професор и први ректор Лицеја у Крагујевцу, пројектант прве железничке трасе у Србији и један од оснивача Друштва српске словесности. Њему посвећујемо рубрику „Датум, време, место", иза 15 часова.
У другом сату емисије између осталог говорићемо и о прошлогодишњем конкурсу за најбољу старт-ап идеју који је добио наставак уз наградни новчани фонд и прилику за рад у тимовима у Научно-технолошком парку. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара