Сваштара

Селектор футсал репрезентације Србије у 202 повода

Горан Иванчић, селектор футсал репрезентације Србије, данас је гост „Двестадвојке”. Наши репрезентативци у недељу крећу у Хрватску на последњи део прирема, док 30. јануара у Љубљани против домаћина Словеније, отварају Европско првенство у футсалу. Причамо о амбицијама, жељама али и реалним могућностима, јер су поред ове две селекције у групи веома јаки и Италијани. Са гостом у рубрици „202 повода” разговара колега Милован Вукићевић.

Витешко пливање за Богојављенски крст, у организацији „Краљевског реда витезова” одржаће се, трећу годину заредом, код Куле Небојша на Београдској тврђави. Ова манифестација ће бити пропраћена богатим витешко-спортским и уметничким програмом, а све у циљу обележавања једног од највећих хришћансих празника. Више о томе - колегиница Ксенија Радовић.

Пливање за часни крст биће организовано и на Бечменском језеру - рибњаку. Између осталих, за Часни Крст ће пливати и Душко Сретеновић (слепа особа), Рајко Здјелар (седамдесетогодишњак), Слободан Дедић (плива 25-ти пут) и Владимир Броћета (прошлогодишњи европски јуниорски шампион у кик боксу). Организатор манифестације је Културни центар Сурчин, уз подршку Градске општине Сурчин и Јавног предузећа за спорт и рекреацију Сурчин и уз захвалност Храму Светог Саве у Бечмену и Свебор савезу Београда. Детаље ћете чути од представнице Културног Центра Сурчина, Саре Станић Јовановић.

Они који познају Стевана Алексића, сценографа и ванредног професора на Факултету за уметност и дизајн, познају и његову страст према филмским постерима. Из своје позамашне колекције од преко 2.000 примерака, у рубрици „Топ потоп” издвојио је листу филмских плаката. Припремила колегиница Ксенија Радовић.

Андреј Васиљевић је српски фотограф који живи и ради у Кини и предаје на одсеку визуелних уметности на Универзитету у Ханџоу. По свом образовању је дипломирани графички дизајнер који већ годинама успешно комбинује класичну и примењену уметност. О бројним изложбама и међународним признањима причаће нам у рубрици „Амбасадор Србије” коју је припремио колега Марко Мирановић.

Ако сте мислили да се код нас много пије, варате се. Или бар тако говоре резултати истраживања агенције „Ипсос”, по којима највише пију Белгијанци. Руси су на деветом месту а ми тек на дванаестом. Да културолошке разлике нису тако једноставне говори и случај посете јапанског премијера који се зачудио зашто код нас нема довољно апарата на улицама. Све остало му је изгледа нормално, а да ли је заиста тако послушајте у рубрици „Квака”, колеге Драгутина Роквића.

Са ким се поредите? У односу на кога желите да будете бољи? Психоаналитичари сматрају да је поређење са другима саставни део формирања личности. Својеврсни „мотивациони тренинг” за постизање већег успеха и развијање наших потенцијала до краја. Ипак, многи не знају да повуку границу па им се читав живот претвори у бесмислено утркивање са читавим светом. О феномену упоређивања са другима, у рубрици „Мода 202” прича нам колегиница Оливера Перић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара