Сваштара

Зашто се мала матура опет полаже по систему из 2015. године?

Према најавама из Министарства просвете, мали матуранти ће полагати овогодишњи матурски испит по новом или боље речено - старом систему, где ће се успех у школи бодовати са 60 поена, а успех на завршном испиту са 40 поена. Зашто су просветари одлучили да се врате на систем који се примењивао од 2010. до 2015. године, објасниће нам Весна Недељковић, помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја. Рубрику "202 повода" je припремио Слободан Игрутиновић.

Свечани програм обележавања дана Библиотеке града Београда, је прилика да се доделе награде најбољим библиотекарима и најбољим читаоцима. Ко ће ове, 87. године постојања библиотеке понети признање „Марија Илић - Агапова”, а ко „Читалац године”, сазнаћете од наше репортеке Вање Савић.

Драган Јовић је за собом оставио изузетно успешну годину. Такмичари из његовог клуба су освојили прегршт медаља, а он сам је проглашен за најбољег теквондо тренера на свету. За слушаоце Двестадвојке, присећа се првих сусрета са спортом и животних искустава, која су из тога проистекла. Аутор данашњег издања „Много смо најјачи” је Дејан Булајић.

Музички фестивал Eurosonic Noorderslag, у Гронингену, почиње данас и трајаће до 20. јануара. Атмосферу са овог важног фестивала за откривање нових музичких звезда, пренеће нам колегиница Катарина Епштајн.

Ове године у градовима није било много снега, али је за зимске радости било прилика. Зима тек стиже, па ће сигурно бити још шанси за грудвање, прављење Снешка и санкање. Колико год година имали, вероватно сте бар једном пали у искушење да једете снег. Истина, зна да буде забавно, али и штетно. Данас вам дајемо разлоге зашто то не би требало да чините. "Да си жив и здрав" припремила је Весна Парезановић Алексић.

На Тајланду власти планирају да пијане возаче кажњавају радом у болничкој мртвачници, са идејом да ће остати страх, да и сами не заврше на том месту. Логику наших возача тумачи Драгутин Роквић у сатиричној рубрици „Квака”.

Водитељ је Душица Мијатовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво