Устанак

Почетак дана биће проткан корисним информацијама, музиком која разбуђује, а ту је и ведра екипа која поправља ваше расположење!

У Цртици бележимо размишљања о могућности путовања човека на Марс, које, кажу научници, никада није деловало ближе. Наравно, ово ће служити као покретач нашег даљег разговора, а ваши коментари су добродошли.
Какво је време, а како је на путевима, да ли динар јача у односу на евро, каква је биопрогноза, питања су на која ћемо као и сваког јутра пронаћи одговоре. Вести „Стоп телекс" са свежим информацијама су у три минута до пуног сата, а у блок сервисних вести у сваком сату уврстили смо оно што је важно за грађане широм Србије, када је реч о нестанцима струје, воде, изменама у саобраћају и другим стварима битним за организовање дана.
Ту су и спортске информације уз преглед најважнијих резултата наших спортиста. Припрема их мр Биљана Шујдовић.
За опуштеније теме задужени су „графити" који маме ваш први јутарњи осмех! Преносимо духовите мисли слушалаца емисије „Облак у бермудама" Дарка Коцјана.
У сатиричном осврту на свакодневицу и актуелна дешавања, у рубрици „Квака", аутор Драгутин Роквић спомиње и једног Милана М. - суграђанина који жели да великим компанијама прода свој патент - брусхалтер који уз помоћ вибрација и подстицања циркулације, наводно, утиче на раст груди.
Када имате неки проблем, недоумицу, нешто што сами не можете да сазнате или решите а тиче се остваривања разних права и административних послова, Двестадвојка је ту да помогне! Наш слушалац Мирко обратио нам се поводом реконструкције београдске улице 27. марта и укидања тамошњих 35 паркинг места. Одговор на питање - зашто није дата алтернатива за паркирање аутомобила станара ове улице, наћи ће се у рубрици „Слушаоци репортери" коју припрема Слађана Савић.
Према подацима Агенције за заштиту животне средине, ваздух у Београду на одређеним локацијама достигао је четврти и пети степен загађености. Када и како ће се смањити овај ниво загађености, које локације су најкритичније и како се понашати у овом периоду повећане загађености ваздуха, препоруке слушаоцима даће хемичар Андреј Шоштарић.
Позивамо вас да нам и ви јавите неку вест која би могла да буде значајна и другима - телефоном на број 011-3249- 202, СМС-ом на број 064-0202-200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контактирајте нас и преко друштвених мрежа - на Твитеру (@ustanak202) или Фејсбуку(Radio Beograd 202).
За крај, Виц на блиц, да се насмејете и кренете спремно у нови дан.

И то није све, има још понешто што ћемо додати током Устанка.

Водитељка: Круна Пинтарић
Уредник емисије: Дејан Грујић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво