Повишен тон

Безбедност конзумирања намирница из продавница и угоститељских објеката – какво је сада стање и шта може да се промени и поправи?

Да ли сте некада доживели да, рецимо у реду у месари, неко испитује месара о пореклу, декларацији и свежини меса, а притом и он и остатак реда преврћу очима на „досадну" муштерију? Атмосфера која је створена тиме не показује разумевање измeђу потрошача и трговаца, а у том ланцу важни су и добављачи. Начелник одељења ветеринарске инспекције Зоран Ивановић говориће о најчешћим кршењима правилника о исправности намирница и безбедном чувању и пореклу, како се одређује рок трајања меса, као и како бити опрезнији потрошач који зна своја права. Председник Националне организације потрошача Србије (НОПС) Горан Паповић причаће такође о томе како све можемо да утичемо на што безбедније конзумирање кварљивих намирница, а неки од начина су веома занимљиви и, макар у Србији, тек у повоју.
Други сат емисије отварамо рубриком „Датум, време, место", посвећеној свечаном отварању Хотела „Москва", на данашњи датум 1908. године.
Иза 15 часова и о „омиљеној зимској дисциплини кад нема снега" - уживању у читању. Бесплатне радионице креативног писања и читања „Чаролија читања" одржавају се у читаоници библиотеке „Лаза Костић" на Бановом Брду током три суботе у јануару, за ученике виших разреда основне школе и за средњошколце. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара