Сваштара

Музичар и писац Марко Шелић Марчело, традиционално ће прославити свој рођендан концертом с Напетим квинтетом, 20. јануара у београдском клубу Електропионир.

Како је дошло до тога да овај догађај постане традиционалан и шта нас све на самом концерту очекује, сазнаћемо од поднева у „202 повода'', управо од Марчела. Део рубрике „202 повода'' биће и састав Земља грува. Милован Бошковић, оснивач и продуцент Земље грува, рећи ће нам нешто више о њиховом концерту који нас истог дана очекује у земунском Фесту.

Попусти увелико трају и право време је да купите производе који су вам неопходни. Кажу да се у овом тренутку исплати пазарити чак и зимску одећу и обућу. Да ли је то тако, каква је понуда у продавницама и да ли су то стварни попусти, провериће наша репортерка Марина Зец.

У данашње, модерно доба, све мање времена имамо за слободне активности. Чак и када нам се укаже прилика често се не снађемо у доколици, па не радимо ништа што би нас испунило и обогатило у духовном смислу. Психолози кажу да је слободно време најбоље проводити у природи, са пријатељима, уз добру књигу или било какву спортску активност. Детаље нам, у рубрици „Мода 202'', доноси Оливера Перић.

Др Драгана Згоњанин Босић из Центра за судску медицину, токсикологију и молекуларну генетику Клиничког центра Војводине, на недавно одржаном Међународном Конгресу Друштва за форензичку генетику у Сеулу, уврштена је међу најбоље научнике у области форензичке анализе у 2017. години. Један од пет њених радова нашао се међу девет награђених престижним признањем друштва које окупља најистакнутије форензичаре света. Управо због тога, најуспешнија српска форензичарка биће данашња хероина рубрике „Господо, амбасадор Србије''.

Једна од занимљивих прича која вас очекује у сатиричној рубрици Драгутина Ровића „Квака 202'' је и повезаност аустралијских и домаћих птица грабљивица. Наиме, има мишљења да ширењу пожара у Аустралији доприносе и птице грабљивице које носе ужарене гранчице до места са којих желе да истерају плен на чистину. Хтела - не хтела, ово ће морати да прихвати и наша полиција као објашњење за бројне нерешене случајеве паљења аутомобила. Није то тако нелогично, ако су у питању контроверзне птице, јер оне не јуре мишеве, него џипове...

Чућемо и рубрику „Перино Перо" у којој вам нудимо одабране хумористичке фрагменте из култних емисија аутора Петра Лазића. Присећамо се бисера духовитости из емисија које смо волели, као што су: Индексово радио позориште, Црно-бели свет, Бре 202, Црна рупа...

Најавићемо и јубиларно 15. Међународно такмичење соло певача „Лазар Јовановић", једно од најзначајнијих оперских такмичења у овом делу Европе. Овогодишње јубиларно издање биће одржано од 18. до 21. јануара у Задужбини Илије М. Коларца, уз највећи обим награда од оснивања такмичења до данас.

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво