Сваштара

Квачице на регистрацијама у 202 повода

Како се од нове године региструју возила која на својим таблицама имају такозване „дијакритичке знаке", тј. народски речено „слова са квачицама": Ч;Ћ;Ж,Ш и латинична слова Y и W (вај и дабл ју)? Процес регистровања аутомобила је нешто што желимо да завршимо што брже можемо, а да ли ће нова процедура везана за квачице поједноставити процес или га искомпликовати, покушаће да вам разјасни колега Слободан Игрутиновић, у рубрици „202 повода".

У оквиру ЈП СЦ „Олимп - Звездара" приређена је манифестација отварања клизалишта за ову зимску сезону, без обзира на временске прилике. Организатори су представили различите спортове на леду: грациозно уметничко клизање - чланице Клизачког клуба „Младост Београд", атрактивно брзо клизање - чланови Клизачко-ролерског клуба „Интролајн", док су пионири Хокејашког клуба „Црвена звезда" одиграли ревијалну утакмицу за посетиоце. Клизалиште је почело да ради, и радиће свакодневно од 10-21.30 сати, у блоковима по 90 минута. Детаљније, колегиница Вања Савић.

Како реагујете под притиском? Стрес који трпимо свакодневно, са разних страна може бити и окидач за сву нагомилану негативну енергију у нама. Тада долази до онога што се у жаргону назива „пуцање". Које знакове и упозорења нам шаље тело, и како се понашати у складу са њима, саветује у рубрици „Да си жив и здрав", колегиница Дејана Јочовић.

У Хрватској је почео Европски шампионат у рукомету. Сваки овакав догађај тера нас на евалуацију сопствене спортске прошлости и људе који су били најбољи у својим пољима. У овом спорту некада смо много значили, кроз трофејну генерацију у којој се нарочито истицао Веселин Вуковић, славом овенчани Шапчанин. Њега вам данас, у рубрици „Много смо најјачи", представља колега Дејан Булајић.

У рубрици „Пази, свира се" за петак, откривамо где ће тог дана наступити бенд који на репертоару има песме легендарних „Дорса", ко ће моћи да слуша један госпел хор али и где ће бити изведена рок-опера са 17 антологијских рок и поп хитова! О свему овоме обавештава вас колега Владимир Тодоровић.

Водитељ: Миодраг Стошић

број коментара 0 пошаљи коментар