Сваштара

Две најактуелније вести из света спорта - Европско првенство за рукометаше које сутра почиње у Хрватској и повратак Марине Маљковић на клупу женске кошаркашке репрезентације, биће теме у 202 повода.

Чућете шта наши рукометаши очекују на старту шампионата Европе на којем ће им први противник бити селекција домаћина и како Марина Маљковић размишља о новом уговору са савезом. Водитељ Милован Вукићевић.
Наш гласник Ксенија Радовић ће у Институту за трансфузију проверити каква је ситуација са резервама крви. Јесу ли и колико грађани долазили претходних дана, с обзиром да је крв било могуће дати и током празника?
Најавићемо традиционални Београдски новогодишњи концерт Симфонијског оркестра и Хора РТС-а. Публику очекују најпопуларније оркестарске и хорске нумере уз Дечји хор РТС-а и Хор Колибри, атрактивни солисти и маестро Бојан Суђић. Наступиће и специјални гост из Русије, славни тенор Сергеј Путилин.
У рубрици „Господо, амбасадор Србије" говори Жељана Радојичић Лукић, наставница ОШ „Милан Ракић" из Мионице. Нашла се међу финалистима који конкуришу за награду „Глобал тичер 2018", једном од највећих светских признања у области наставе. Покренула је бројне пројекте који су мотивисали родитеље ученика да остану на селу. Забележила Оливера Перић.
Ди-џеј и аутор радијске емисије „Кристализација" Кристијан Молнар ће кроз „Топ потоп" са нама поделити листу плоча које су по његовом мишљењу обележиле претходну годину. Припремила Ксенија Радовић.
У делу емисије под називом „Квака 202"; аутор Драгутин Роквић духовито коментарише крађу панела са новог соларног пута у Кини са пројекцијом на Србију.
Психолози тврде да честитке нису само испразни ритуали без дубљег смисла, већ изрази поштовања и љубави. Зашто су празничне поруке постале непристојне, нарушавајући лепоту празника, тема је којом се у „Моди 202" бави Оливера Перић.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво