Сваштара

Арно Гујон, српски хуманиста француског порекла и ове године је организовао Божићни конвој хуманитарне помоћи, намењен српским енклавама на Косову и Метохији.

Гујон се упорно бори да народ који тамо опстаје у готово немогућим условима може да живи од свог рада. У „202 повода" - разговарамо о Новој години проведеној на Косову као и о томе шта се све променило у животу Срба у енклавама за ових 14 година, колико им он интензивно помаже.

До 15. јануара у Позоришту Славија биће одржан Зимски сајам књига. Поред куповине књига, са попустом до 70%, биће и доста празничних изненађења. У понуди су дечје књиге, белетристика, филозофија, психологија, историја, уметност, стручна књига и антикварне књиге које се тешко проналазе. Са Зимског сајма књига јавља се наша репортерка, Марина Зец.

Рубрику „Много смо најјачи", припремила је колегиница Вања Савић. Чућете разговор са Драганом Цвијић, рукометашицом, која је овим спортом почела да се бави случајно, јер је то био једини спорт у Обреновцу за девојке, а онда, постала најбољи пивотмен света.

Време је назеба и кашља. Многи ће одмах посегнути за препаратима и сирупима којих у апотекама има у изобиљу. Међутим, већина њих је скупа и многима недоступна. Чак и ако новац није проблем, зашто не пробати нешто чиме су се још наше баке бориле против прехлада и болесног грла. Савете ћете чути од Весне Парезановић Алексић у рубрици „Да си жив и здрав".

Ко и зашто највише притиска пензионере, када ће пелет да поскупи и шта нас чека на „оном свету", сазнаћете од Драгутина Роквића у сатиричној рубрици „Квака".

За „Сваштару'' ће говорити и Милан Милосављевић Бурда, клавијатуриста бенда „Ђура и морнари", чућете занимљиве предлоге за изласке, као и вести из спорта и наравно - наше „Лепе вести".

Водитељ Душица Мијатовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво