Сваштара

Божићни сајам књига, који је претходнe скоро две деценије одржаван у Дому синдиката – ове године jе, због реновирања, пресељен у Дом омладине.

На сајму ће учествовати сви еминентни престонички издавачи, а посетиоци ће моћи да одаберу омиљено штиво по повољним ценама свакога дана од 10 до 20 часова. Какви све попусти и повољности очекују љубитеље књиге, сазнаћете од наше репортерке, Вање Савић.

Ова зима није наклоњена онима који се радују зимским спортовима па тако велики број клизалишта на отвореном тренутно не ради. Но, зато су ту затворени простори са углачаним леденим плочама. Ово је вид разоноде који никада не излази из моде, а колико се на клизање и остале спортове на леду обраћа пажња у Србији и колико је доступних ледених дворана, сазнаћете од Ружице Врховац у 202 повода.

Срећом, добри смо у многим другим спортовима. Одбојци, рецимо - иза Сање Старовић је завидна одбојкашка каријера и неколико специфичности којима се може похвалити веома мали број људи. Јединствени пар сестра-брат у српском спорту који је учествовао на Олимпијским играма чине Сања и њен брат Саша. У рубрици „Много смо најјачи" коју је припремила Вања Савић, представиће се Сања Старовић, бивша репрезентативка у одбојци.

Мада није спорт - такмичење у јелу и пићу које сви упражњавамо ових празничних дана има и своју мање лепу страну. Славе и празници су приликa када знамо да претерамо са алкохолом. Кајање и наплата синоћњег лепог расположења стиже следећег јутра у виду мамурлука. Жеђ, главобоља, мучнина и поспаност су најчешће манифестације када претерамо са алкохолом. Многи ће посегнути за расолом, неки погрешно веровати да се „клин клином избија". Да све што вас мучи прође, потребно је неко време, а до тада покушајте неки од испробаних начина да ублажите тегобе. Рубрику „Да си жив и здрав", припремила је Весна Парезановић Алексић.

У последњем сату, као и обично, доносимо најаву концерата за викенд. Мада многи извођачи одмарају после дочека Нове године, за групе Џа или бу и Канда, Коџа и Небојша нема одмора ни овог петка. Где они наступају, али и где ће бити одржан традиционални божићни Jam Session, откривамо у рубрици Владимира Тодоровића „Пази, свира се".

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво