Сваштара

Србија је проглашена за другу туристичку дестинацију на свету коју треба посетити у 2018. години, по мишљењу новинара америчке ТВ мреже CNN, британског BBC-ја.

Студијска посета америчких блогера Србији, као и активности у вези са том посетом на блоговима и друштвеним мрежама, донеле су 61. годишњу златну награду „Адриан", највећу и најпрестижнију награду за кампању „Balkan Blogger Bash". Више него довољно повода да од поднева угостимо директорку Туристичке организације Србије, Марију Лабовић.

Витез уметности, коме је то престижно одликовање у години која је за нама уручила амбасада Француске, саксофониста Милан Савић, одувек је знао да је саксофон његов избор и љубав. Дипломирао је кларинет на Факултету музичке уметности у Београду, а након тога и саксофон на Академији уметности у Новом Саду. Наступа и држи мајсторске курсеве у земљи и иностранству. Пре четири године је основао први фестивал саксофона код нас „Belgrade SAXperience" који доводи у Србију највеће светске уметнике - саксофонисте. У рубрици „Господо, амбасадор Србије" чућете део разговора који је са Миланом Савићем водила колегиница Јелена Кнежевић.

Оперска певачица, Ана Синицки захваљујући својој професији пропутовала је читав свет. Данас, ипак неће бити у улози амбасадора - уживаћемо у песмама различитих жанрова, отпеваних на различитим језицима. У рубрици „Топ потоп" слушате њен избор омиљених песама. Забележила Ксенија Радовић.

Наша репортерка Милица Ђилас, ће посетити „Божићно сеоце код Храма", програм који никада раније није приређиван. Биће то музичко-драмски програм са учешћем дечјих хорова, ђака београдских и других школа, који ће тематски испунити сваки календарски дан посебно намењен одређеном празнику - Бадњи дан, Божић, Божићна чесница, Крсне славе, Свети Сава.

Гласник са Ртња, позваће да се придружимо акцији „Божићни успон на Ртањ" - планини надомак Бољевца, око 200 километара југоисточно од Београда.

Идејом пењања и успона, бавиће се и колега Драгутин Роквић, у сатиричној рубрици „Квака" - реч је о пензионеру из Врњачке Бање који се с лакоћом пење на вештачку стену високу 12 метара, као и о футуристичким плановима, по којима у Београд стиже хајперлуп воз који јури кроз вакуумске цеви 1000 километара на сат...

Однос према старијима као и остале друштвене норме које усвајамо као деца, чине васпитање - неопходно и тако често дефицитарно! О значају васпитања -Оливера Перић, у рубрици „Мода".

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво