Ars, Artifex

За драмску списатељицу Милену Богавац протекла година била је изузетно успешна, и на плану личног постигнућа, али и друштвеног успеха.

''Jami district'' и ''Бајпас Србија'' су постале хит представе у кратком року, пре тога исто се десило и са документарном политичком фарсом ''Уједињење или смрт'', а шта је следеће - о томе за данашњу емисију говори ова позоришна уметница, слем песникиња и радница у култури. У свом још увек младом животу написала је петнаестак позоришних комада. Сви су објављени, преведени на неколико језика и изведени у више српских и европских позоришта. Неки су и награђивани. Од 1999. године, са редитељком Јеленом Богавац, ради у оквиру позоришне трупе Драма Ментал Студио. Независно од рада у трупи, сарађује са бројним уметницима, организацијама и институцијама културе. Верује да је лично - политичко, да ће лепота спасити свет и да је позориште најмоћнија алатка друштвене еманципације.
Са Мињом разговара Александра Гловацки, кроз емисију води мр Љубица Крминац.

број коментара 0 пошаљи коментар
Ars, Artifex Ars, Artifex

Аутор:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]