Сваштара

''Потенцијално опасан'' астероид ускоро ће пролетети поред наше планете.

Астероид "3200 Faeton" је довољно велик и проћи ће довољно близу да га је Центар за мање планете Међународне уније астронома оквалификовао као могућу претњу за Земљу. Очекује се да ће "Faeton" бити најближи Земљи у суботу 16. децембра, и да ће тада бити на раздаљини од десетак милиона километара, што је око 27 просечних удаљености Земље и Месеца. Више о томе шта значи ''потенцијално опасан'' астероид, да ли ћемо бити у прилици да га видимо голим оком или уз помоћ телескопа, као и о томе колико су овакве појаве честе у ''202 повода'' говори Бранко Симоновић из Астрономског друштва Руђер Бошковић.

Репортер Петар Протић нам се јавља из ''парка будућности'' који је на Београдском сајму изграђен на чак 6.000 квадратних метара. То је свет који је данас у врху актуелности када је о најмлађима реч. Парк будућности је намењен свим узрастима и обухватаће интерактивне игре, међународни гејминг турнир, виртуелну реалност и друго и биће отворен од 10.00 до 21.00 сваког дана од 15. до 24. децембра, у Хали 4. Први пут ће се током овогодишњег фестивала сместити забавна сајбер-зона, намењена новим генерацијама, а посебно ће бити организовани програми за децу од три до осам година. Какве нас још занимљивости очекују у Парку будућности и како ће изгледати програми намењени најмлађим посетиоцима сазнајте у првом сату емисије.

Поводом новогодишњих празника ''Balkan Helicopters'' и ''Helimaster'' школа летења организују обилазак Београда са пилотом хеликоптера у улози Деда Мраза. Више о детаљима и програму ове интересантне ''Новогодишње авантуре'', коју нам припремају, чућете око подне.

У рубрици ''Да си жив и здрав'', Дејана Јочовић нам доноси причу о томе како се угојити. Колико год је тешко скинути килограме, верујте да се многи суочавају и са проблемом како их набацити. Данас вам доносимо савете како променити навике и добити жељене килограме.

Владе Ђуровић је прослављени кошаркашки тренер. Доноси нам причу о томе како се долази до успеха и свом стручном узрастању. Рубрику ''Много смо најачи'', припремио је Дејан Булајић.

Дружимо се и са Марком Видојевићем, гитаристом и певачем групе ''Рок Булевар'', који ће нам најавити њихове предстојеће наступе. Осим тога, у рубрици "Пази, свира се", Владимира Тодоровића, сазнајте где можете уживати на концерту групе Кристали, где наступа Амира Медуњанин, а где Обојени програм и које нас још занимљиве свирке и концерти очекују широм Србије и региона.

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво