Устанак

Још једно разбуђивање уз Београд 202 протећи ће у добром расположењу уз обиље важних вести и информација обојених савршеном музиком за пријатнији почетак дана.

Иако још није свануло, стиже нови дан. Пред вама је низ информација које могу побољшати али и улепшати овај четвртак.
Издвајамо сервисне информације, нове вести, извештај о стању на путевима и прогнозу времена.
Спортске вести припрема Вања Савић.
Заједно листамо домаћу штампу и издвајамо занимљиве наслове, а обавештавамо вас и о новом курсу динара.

Издвајамо овог јутра и различите рубрике. Међу њима је и "Много смо најјачи" у којој смо угостили некадашњу кошаркашицу репрезентације Југославије, Биљану Мајсторовић. У клупским такмичењима најдуже је бранила боје београдског Партизана. На Олимпијским играма у Москви 1980. године окитила се бронзаном медаљом, а на Европским шампионатима 1978. и 1980. године сребром односно бронзом. Са њом је разговарала мр Биљана Шујдовић.

У својој рубрици "Квака" Драгутин Роквић, између осталог запажа: "Ако је Агенција за борбу против корупције у праву, у држави има близу 30 хиљада функционера. То је она иста бројка која представља годишње умањење становника у Србији. Дакле, колико нам фали људи, таман толико имамо функционера".

Бавимо се и питањима наших слушалаца репортера. Станко Каран, из Новог Сада, каже да има информацију да се на територији Војводине спроводи акција лоцирања и пребројавања сова. Занима га због чега се то ради и да ли заинтересовани грађани могу да се прикључе овом послу. Одговор је пронашла колегиница Слађана Савић.

Нисмо заборавили ни на смех наш насушни. "Добро јутро" Дарка Коцјана је ту да вас изјутра орасположи различитим духовитим порукама и констатацијама, а пред крај емисије, ту је и Виц на блиц.

Но, пре вица, идемо на београдску калдрму и то на градске пијаце. Поводом новог конкурса који је расписан а тиче се волонтирања студената завршних година, са шансом за запослење, гласница Милица Ђилас ће вас упутити у детаље плана ЈП "Београдске пијаце".

Позивамо вас да нам и ви јавите неку вест која би могла да буде значајна и другима - телефоном 011-3249-202, или на СМС 064-0202-200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контакт преко друштвених мрежа на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202).


Водитељка: Ружица Врховац
Уредник емисије: Дејан Грујић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара