Ars, Artifex

У зрењанинском Народном музеју управо је отворена изложба ''Дакле, ви сте тај Урош Предић?'', поводом 160 година од рођења сликара.

С обзиром на то да ова установа једина у Србији чува вредан Легат Уроша Предића, намера је да се овај важан јубилеј обележи адекватном поставком и каталогом, који би подсетили на значај личности и уметности Уроша Предића, о чему Александри Гловацки за данашњу емисију говори ауторка изложбе, виша кустоскиња историчарка уметности Оливера Скоко.
Документарна изложба "На трагу Подунавских Немаца у Војводини", отворена у Установи културе ''Пароброд'', поставља питање шта се догодило са немачком националном мањином после рата. Изложба је настала као последица истоименог истраживања ауторки Хелене Рил и Маријане Стојчић. О томе како су дошле на идеју да се тиме баве и шта су откриле о делу историје који се и даље ретко помиње - Лани Николић говори Хелена Рил.
Једанаеста књижевна манифестација ''Вељкови дани'', посвећена знаменитом српском књижевнику Вељку Петровићу, одржава се данас и сутра у његовом родном Сомбору. Телефонски укључујемо једног од учесника, проф. др Миливоја Млађеновића, који ће нас подсетити на књижевни значај Вељка Петровића.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво