Повишен тон

Истраживање "Учешће грађана у демократским процесима у Србији 2017" показало је да први пут више од половине грађана Србије подржава демократију као најбољи политички систем за нашу земљу, док сa друге стране, грађани не верују да сопственим политичким ангажманом могу да мењају ствари.

Такође, три четвртине испитаника рекло је да их политика уопште не занима. Грађани све више губе и поверење у медије, посебно у то да они могу да покрену решавање неког друштвеног проблема.
Разлози за овакво стање су многобројни, а новинар Зоран Пановић је за Двестадвојку говорио о томе да ли су и како наведене ствари међусобно повезане, који су узроци, можемо ли и где направити промену, када је реч о односу грађана и медија и коме грађани уопште верују да ће заиста имати слуха за ствари које их муче.
Јована Ђурбабић из Центра за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА) говориће о најупечатљивијим резултатима из овог њиховог истраживања, о највећим парадоксима и шта нам они говоре о нама самима, али и о институцијама и појединцима који би требало да постоје као неко коме грађани верују. Очекујемо и вас да покренемо разговор о поверењу у институције али и професионалне и интелектуалне ауторитете у важним областима живота.
Милутину Миланковићу, српском математичару, астроному, климатологу, геофизичару, доктору техничких наука и физичару, посвећујемо данашњу рубрику "Датум, време, место".
У другом сату емисије најавићемо и велики Божићни вашар у Бачком Петровцу, који ће бити одржан 17. децембра, уз мноштво излагача, занатлија и занимљивих и шармантних рукотворина које ће улепшати празничне дане. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво