Ars, Artifex

Под слоганом Алтернативни филм као субверзивна уметност, фестивал Алтернативе Филм/Видео биће одржан од 13. до 17. децембра у Дому културе Студентски град.

Ове године фестивал слави 35 година постојања и то је прилика да се сагледају и ревалоризују филмови који су својом естетиком и садржајем рушили устаљене филмске, друштвене и политичке кодове, а које су аутори стварали углавном у кино клубовима или самостално. У оквиру ретроспективног дела програма Субверзија у ЈУ филму, за коју је филмове изабрао Слободан Шијан, публика ће имати прилику да види класична ремек-дела српског субверзивног играног филма: Рани радови Желимира Жилника, W.Р. мистерије организма Душана Макавејева и Пластични Исус Лазара Стојановића, док ће Ретроспектива видео-радова Соње Савић, остварена у сарадњи са Галеријом Надежда Петровић из Чачка, бити иницијација за доделу награде са именом ове рано преминуле глумице. О овом сегменту, као и о такмичарском програму Фестивала са Миодрагом Милошевићем, уметничким директором разговара Јелена Kнежевић, која је и водитељ данашње емисије.
Најавићемо и Трећи Kосово и Метохија међународни филмски фестивал, који ће се под слоганом "Овде!" у организацији Европског културног форума одржати од 13. до 15. децембра 2017. године у Дому културе Грачаница, а биће приказано укупно 14 филмова.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво