Визија

Југословенска кинотека започела је реализацију пројекта дигиталне рестаурације десет култних филмских остварења која су обележила српску и кинематографију ових простора.

Пројекат ВИП Kинотека има за циљ очување и заштиту неких од најпознатијих наслова седме уметности који су проглашени за национално културно добро од великог значаја. Први у низу приказаће се култни филм домаће кинематографије, који је од Југословенске кинотеке проглашен за најбољи српски филм - остварење ''Kо то тамо пева" Слободана Шијана. Гала премијера рестаурираног и дигитализованог филма заказана је за 14. децембар. У оквиру овог пројекта, биће очувани и заштићени, између осталог, и филмови Живојина Павловића, Горана Марковића, Живка Николића, Срђана Kарановића.
Са Маријаном Вујовићем из Југословенске кинотеке о овом пројекту разговара Јелена Kнежевић, која је и водитељ данашње емисије.
Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво