Ars, Artifex

Четврти ХФестивал почиње данас на Дорћол Плацу, премијерним извођењем загребачке представе "погледајме" Романа Николића, у продукцији "Артерарија".

Овогодишњи фокус ХФестивала усмерен је на независне продукције; ту су још "Lampedusa Beach" Line Proze Сенке Булић и Казалишта Хотел Булић као и Хартефактова представа "ЈулиЈА" Мирјане Карановић. Фестивал најављује Лана Николић.

Био је најомиљенији, најчитанији, најтиражнији писац у Југославији, иако му се животни пут кретао од режимског миљеника до дисидента. Власт га је прозивала, пропитивала, пратила - али није могла да потамни његову славу код најшире читалачке публике. Тридесет година после његовог трагичног краја, и седамдесет од првих прича којима се наметнуо као врсни приповедач, Олга Красић Марјановић је приредила књигу са Ћопићевим интервјуима, дневницима и писмима, којом упознајемо једног другачијег Бранка Ћопића. Књигу препоручује Светлана Младеновић.

Циклус округлих столова о забрањеним темама српског и југословенског стрипа, под називом "Сред четкица, бајонета...", у организацији Дома омладине Београда и Удружења стрипских уметника Србије, наставља се интригантном темом ''Стрип и религија''. Почеци сежу дубоко у прошлост, јер за многа ликовна остварења са религиозном тематиком може се констатовати да су својеврсни прастрипови. Како се различите цркве односе према стрипу, како га користе, које су најчешће теме... причу нам доноси Петар Протић.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво