Устанак

Нови дан пун разноликих изазова започећемо добром музиком зачињеном информацијама које ће вам бити од велике користи.

Цртица 202 овога јутра поставља питање у вези са појавом домаћих животиња на улицама нашег главног града.

Спортске вести пренеће информације са терена на којима се боре наши спортисти. О томе наша новинарка мр Биљана Шујдовић.

''Квака 202'' Драгутина Роквића бележи јутрос: Да је Господ ових дана гледао телевизију, никако не би био начисто да ли нам је угодио са временским приликама. Са једне стране, пресрећне водитељке најављују снег, усхићени репортери са планина показују колико је нарастао. А на другој опет, намрштени градски функционери по сокацима тумаче распоред одбране по дубини и прете снегу да ће му сваку пахуљицу дочекати макар две лопате.

Минивал или - графити пренеће ваше духовите мисли, али и афоризме угледних аутора којима ћемо вам за тренутак улепшати почетак дана. Приредио Дарко Коцјан.

У рубрици "Много смо најјачи" представиће нам се легендарни фудбалер Саво Милошевић. Присетиће се својих младих дана када је сазревао као играч, али и као личност. Био је најбољи стрелац Европског првенства 2000. године, играч Партизана, Астон Виле, Сарагосе и Парме, а данас потпредседник Фудбалског савеза Србије. Годинама је предводио напад наше фудбалске репрезентације. Одиграо је 102 утакмице и постигао 37 голова за репрезентацију Југославије, СЦГ и Србије. Припремио Дејан Булајић.

Какво је време, а како је на путевима, да ли динар јача у односу на евро, каква је биопрогноза, питања су на која ћемо као и сваког јутра пронаћи одговоре.

Били смо синоћ на промоцији монографије "Културно памћење тршћанских Срба" ауторке Миле Михајловић. Ова, вредна и вишеструко талентована Банаћанка већ 32 године живи у престоници на Апенинском полуострву, стално је запослена у државној телевизији Италије (РАИ), и веома активна као члан Удружења новинара Србије и Италијанске новинарске коморе.

Наш слушалац Драган Стаменковић из Београда питао је у свом мејлу који нам је стигао пре неколико дана: Да ли возач који начини један прекршај у саобраћају може због истог два пута бити кажњен? Наиме, саобраћајна камера снимила га је јер је возио жутом траком кроз Булевар деспота Стефана (казна је стигла накнадно), а само неколико секунди касније зауставила га је полиција опет због истог прекршаја и написала казну. Драган пита: "Коју сад казну да платим?" Одговоре на ова питања потражила је Слађана Савић, а чућемо их у рубрици "Слушаоци репортери".

Ту су и актуелне вести на свака три минута до пуног сата или СТОП ТЕЛЕКС 202, затим Сервис 202 у тридесетом минуту сваког сата емисије, као и домаћа штампа коју ћемо листати уместо вас и одабрати један занимљив текст.

Гласник 202 биће наша Вања Стаменковић. Прво Урбано чвориште у Београду, на платоу код чесме у Милешевској 42, отворено је у организацији иницијативе "Чувари Парка" и Београдске интернационалне недеље архитектуре (БИНА). Деца различитог узраста и њихове маме очистили су и обојили део парка који се налази на отвореном простору између солитера у Милешевској улици код броја 42 у централној београдској општини Врачар, саграђених седамдесетих година. Како све то изгледа јутрос?

За сам крај емисије спремили смо Виц на блиц.

Ако желите нешто важно да нам саопштите за вас је резервисан телефон у студију 011-3249-202, или СМС број 064-0202-200 на који можете послати неку важну информацију по цени обичне поруке. Очекујемо да нас пронађете на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202) и јавите нешто важно, нешто од чега ће корист имати сви који нас ослушкују.

Уредник и водитељ: Дејан Грујић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи