Повишен тон

Људи све слабије памте због превелике употребе електронских уређаја који чувају информације уместо њих, показују резулати неких студија.

У данашњем "Повишеном тону" покушавамо да испитамо ту тезу - да ли памтимо слабије или селективније, како мозак "бира" шта ће памтити, да ли је могућност фокусирања пажње све слабија код млађих генерација? Наши саговорници Оливер Тошковић, доцент на Филозофском факултету у Београду на одељењу за психологију и Милош Бајчетић, професор Медицинског факултета Универзитета у Београду објасниће нам и зашто је способност памћења подложна великим индивидуалним разликама, да ли је и у којој мери памћење ствар тренинга, колико су стварно ефикасне различите технике али и средства која наводно "подстичу" памћење и да ли постоји разлог зашто памтимо или не памтимо своје снове?

У другом сату емисије сазнаћете како је замишљена презентација образовних прилика за спортисте коју организује Амерички кутак Нови Сад, представљена из перспективе врхунске веслачице Иване Филиповић која ће посетиоце провести кроз амерички образовни систем, уз посебан осврт на студенте-спортисте.

Рубрику "Датум, време, место" данас посвећујемо Јовану Јовановићу Змају, једном од највећих песника српског романтизма.

Уредник и водитељ: Ивана Весић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво