Ars, Artifex

Филмски продуцент Чедомир Колар један је од наших најуспешнијих филмаџија у свету.

Продуцирао је више успешних остварења из региона: филм "Пре кише" Милча Манчевског номинован за Оскара, добитника Оскара "Ничија земља" Даниса Тановића, али и филмове: Lunch box, Албум, као и најновијег потенцијалног кандидата за Оскара за најбољи филм ван енглеског говорног подручја, изралеско остварење "Фокстрот". Радује се, каже, што ће бити продуцент новог филма Срдана Голубовића "Отац". О томе, о разлозима због којих воли да ради са представницима мањих кинематографија, о потрагом за добрим сценаријима, о ауторском, независном филму данас, са Чедомиром Коларом, који је био гост недавно завршеног Фестивала ауторског филма, разговарала је Јелена Кнежевић.
Изложба фотографија "Шпански градови на листи светске културне баштине: 15 бисера Шпаније" отворена је у галерији Института Сервантес у Београду, а чини је 60 фотографија на којима је представљено 15 градова Шпаније из Унескове Светске културне баштине, а међу њима су и Кордоба, Сеговија и Толедо. Фотографије су дело локалних уметника, а значају ове изложбе која спаја историјско и модерно, са Мирјаном Старчевић из Института Сервантес разговарала је Лана Николић.
Списатељици Весни Алексић данас је за роман ''Крокодил пева'' уручена награда Змајевих дечјих игара за најбољи дечји роман објављен прошле године. Своју прву збирку проча списатељица је објавила пре тачно 30 година и ове приче ће се ускоро наћи пред новом генерацијом читалаца. Препоручује их Светлана Младеновић.

Кроз емисију води Јелена Кнежевић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво