Сваштара

Сутра ће у свету бити обележен Међународни дан волонтера, као подсећање на дан када је 5. децембра 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере.

Онима који имају вољу да несебично пружају помоћ другима без очекивања било какве накнаде, посвећујемо 202 повода. Милица Ђилас ће разговарати са Мајом Пистолић која се већ неколико година бави добровољним радом на различитим пројектима.
Пре тога Милица Ђилас ће посетити Винтиџ радњу у центру Београда. Посећују је углавном страни туристи који желе да купе нешто за успомену. Најчешће су то часописи, разгледнице или мајице са ћириличним писмом. У радњи се, осим старих ствари и гардерoбе, могу купити и дизајнирани кафтани и ручно осликане свилене мараме.
Најавићемо концерт Џонија Ранковића у Божидарцу. Као специјални гости са њим ће свирати Жика Јелић, Милан Ђурђевић, Вицко, Шваба, Крле и Црнке. Концерт ће пратити изложба фотографија и промо продаја књиге ''Рокенрол у канџама интернета 2".
Гошћа у рубрици „Много смо најјачи" биће наша рукометна репрезентативка Сања Дамјановић, која брани боје Србије на Светском првенству у Немачкој. Са националном селекцијом је 2013. године освојила сребрну медаљу на Светском шампионату у Београду. Годину дана раније је уврштена у идеалан тим Европског првенства, на позицији левог бека. Припремила Вања Савић.
Када бисмо правили листу најкоришћенијих речи у модерном друштву, глагол купити би сигурно заузео високо место. Купљено, купио си ме, групна куповина, само су неки од примера. После Ноћи вештица и Покемона, однедавно је и Црни петак постао нови датум у календарима наших живота. Али, можемо ли да продамо морал, поштење или љубав и да ли попусти чине чуда, теме су којима се у својој ауторској причи ''Велики бљак" бави Миодраг Стошић.
Да ли сте некада спавали у чарапама? Или можда спадате у оне који без тог дела одеће не одлазе на починак? Јесте ли се икада запитали да ли је то здраво? Одговор на то питање даје Милена Милићевић у рубрици ''Да си жив и здрав". 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво