Ars, Artifex

У Културном центру Град вечерас ће бити отворена изложба радова Диме Пантјушина, графичког дизајнера из Москве, под називом "Ентузијаст лети у Београд".

Реч је о уметнику који је од почетка 2000-тих изузетно активан на руској сцени, a чији су плакати засновани на крајње једноставном, али препознатљивом стилу. Пантјушин је радио као водећи графички дизајнер неколико московских компанија, осмишљавао дизајн сцене и ентеријерe за различите концерте и догађаје, а у Београду ће представити пресек својих радова. Многи га сматрају једним од најоригиналнијих уметника који је многим московским клубовима, брендовима, бендовима и догађајима дао оригиналан шмек. Своја размишљања о везама урбане уметности и графичког дизајна, о томе зашто је било важно да ‘'Ентузијаст'' долети и у Београд, поделио је са Петром Протићем.
Емисију употпуњују најаве два позоришна догађаја - гостовања у Битеф театру Театра Комедија из Скопља са романтичном комедијом ‘'Дони Дарк'' и премијере домаћег мјузикла у Српском народном позоришту, под називом ‘'Војвођанска рапсодија''.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво