Сваштара

Према најавама из Градских структура ускоро би превоз у Београду могао да се плаћа и путем банкарских картица.

Ова новина сигурно ће знатно олакшати коришћење градског превоза, нарочито путницима који користе неперсонализоване картице и често се суочавају са проблемом недостатка кредита на њима. О томе како је замишљена ова иновација и када ће почети да се примењује објасниће нам, од поднева у ''202 повода'', Аљоша Драгаш, директор сектора за подршку корисницима, компаније ''Апекс'', која управља системом Бус плуса.
Причу је припремио Слободан Игрутиновић.
Данас је и Светски дан борбе против сиде, који се обележава од 1988. године са циљем указивања на проблем појединаца заражених вирусом ХИВ-а. Око 1.500 људи у Београду је заражено ХИВ инфекцијом, а годишње око 70 нових људи добије инфекцију ХИВ и важно је да се подвргну терапији како би се спречило даље ширење заразе. Кампање се спроводе да би се грађанима указало на опасност и да би смањио или избегао ризик од заразе. Уколико се већ догоди "ризично понашање" треба одмах урадити тест. Више о овој теми, као и како ће Светски дан борбе против сиде бити обележен у Србији, рећи ће нам репортер Петар Протић. То није све када је о здрављу реч, причамо и о томе - како тело подноси хладноћу. Свакако, зимски дани не доносе промене само у природи, већ и у нашем организму. Шта се то другачије дешава током хладних дана, тема је рубрике ''Да си жив и здрав'' коју припрема Дејана Јочовић. Јасмина Милосављевић Блажић је некадашња кошаркашица Црвене звезде и члан екипе која је 1979. године у Ла Коруњи постала клупски шампион Европе. Играла је на позицији центра, а са црвено-белима је освојила и седам титула шампиона Југославије, као и пет националних купова. Сматра се да је најбољу партију у каријери пружила у финалу Купа европских шампиона, када је у победи против мађарске екипе БСЕ из Будимпеште постигла 30 поена. За ''Много смо најјачи'' са њом је разговарала мр Биљана Шујдовић.
У рубрици "Пази, свира се", Владимир Тодоровић, најављује концерте који нас очекују широм Србије, као и наступе српских извођача у региону. Овог петка, чућете ко наступа на Чука фесту, где ће се слушати шлагери у оквиру "Некад у 8" свирке, али и ко су извођачи на ''Позитивном концерту''.

За најмлађе смо обезбедили посебно изненађење. Оскаром награђени и најгледанији икада анимирани филм "Залеђено краљевство" добио је наставак у новој двадесетједноминутној авантури: "Залеђено краљевство - празник са Олафом". Детаље и награду за слушаоце сазнаћете у последњем сату Сваштаре.

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво