Ars, Artifex

Сутра увече ће у београдској Цркви Св. Петра Апостола бити одржан концерт Ружа над ружама, песме посвећене Богородици, у извођењу ансамбла за рану музику Canso.

Реч је о међународном саставу музичара београдског Ренесанса, загребачког Минстрела и љубљанске Alta Capella Carniola, који су албум ''Rosa das Rosas" објавили уз подршку Института Сервантес. Написане на галицијском језику, ове песме забележене су на двору краља Алфонса X Мудрог, током друге половине XIII века. Причу о ансамблу Canso доноси Петар Протић.

Представом ''На Дрини ћуприја'' Српског народног позоришта из Новог Сада, у режији Кокана Младеновића, осмог децембра ће бити затворена ревија Андрићу у част, која је поводом 125 година од рођења истакнутог српског писца и нобеловца Иве Андрића, током новембра и децембра одржана на обе сцене београдског Народног позоришта. Четири представе из различитих српских позоришта су се представиле Београђанима овом приликом, а због чега је све Андрић привлачан позоришту истраживала је Соња Тодоровић Шегрт.

На суботичком Дезире фестивалу вечерас гостује Босанско народно позориште из Зенице, са представом ''Моја фабрика'', насталом према лирској монографији Селведина Авдића о нераскидивом односу Железаре и Зенице. И монографија и представа документаристички прате тај однос од оснивања Железаре до данас, користећи интимне исповести бивших радница и радника, као и чланова глумачког ансамбла. О представи нам говори глумица Сабина Куленовић.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво