Ars, Artifex

Фестивал ауторског филма ове године трећи пут организује алтернативани програм са називом Храбри Балкан.

Селекција се заснива на филмовима аутора са подручја Балкана, али укључујe и филмове којима је Балкан тема, мотив или место идентитетског и историјског преламања. Овогодишњи Храбри Балкан састављен је од низа промишљених и радикалних остварења, насталих од Словеније до Турске, преко Хрватске, Србије, и Грчке, уз неочекиване искораке до Чернобиља, јужнокинеских опсерваторија и суринамских рудника злата, о чему извештава Јелена Кнежевић.

Идемо у позориште, у лазаревачки Пулс театар, где се вечерас премијерно игра Лоркина драма ''Дом Бернарде Албе'', у режији Бојане Лазић.

Музиколошко друштво Србије организује међународни научни скуп са темом На маргинама музиколошког канона: композиторска генерација Петра Стојановића, Петра Крстића и Станислава Биничког, који ће се у петак и суботу одржати у Центру лепих уметности Гварнеријус. Овим догађајима Музиколошко друштво Србије обележава 140 година од рођења и 60 година од смрти Петра Крстића и Петра Стојановића, као и 145 година од рођења и 75 година од смрти Станислава Биничког. Детаљнију причу доноси Лана Николић.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво