Повишен тон

Бављење спортом је за децу време испуњено лепим тренуцима, сталним такмичењем, спортским надмудривањем и изазовима.

Често амбиције одраслих - родитеља и тренера, а понекад и деце могу да утичу на оно што спорт у основи треба да представља. Сваки тренер је поред учитеља спортске вештине и васпитач, човек који децу и младе води кроз најосетљивије фазе њиховог психолошког развоја и сазревања. Тренер гради позитивно или негативно спортско искуство младе особе и на тај начин значајно утиче на њено задовољство и мотивацију за даље бављење спортом. Како би ова рана спортска искуства деце и младих била позитивна, тренери који са њима раде морају бити добро припремљени да одоле било каквој врсти притиска. Често чујемо да уколико родитељ није задовољан постигнутим од стране детета које се бави спортом, сматра да на релацији тренер - родитељ постоји неразумевање, неповерење и критика. Родитељи врше притисак да њихово дете буде међу најбољима чак и ако оно на то није спремно. У ''Повишеном тону" о својим искуствима и како решити проблем, где најчешће деца буду она која страдају, говоре Александар Шоштар, председник Спортског савеза Србије и некадашњи ватерполиста, Јован Јанковић, кошаркашки тренер млађих категорија и једна мама Ана.

IX Међународни фестивал вина и хране ''Ravangrad Wine Fest" биће одржан 2. децембра у Сомбору. О излагачима из земље и окружења, гастрономској понуди и представљању регионалних туристичких организација разговараћемо са Ђуром Тодоровићем, директором Туристичке организације Сомбор у другом сату емисије.
На данашњи дан 1939. године рођен је Матија Бећковић, писац и песник и њему посвећујемо рубрику "Датум, време, место". 

Водитељ мр Биљана Шујдовић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво