Сваштара

''Дивље јагоде'' у 202 повода

Сеад Липовача, вођа и гитариста рок састава "Дивље јагоде", гостује на нашем програму, поводом предстојећег наступа са групом "Scorpions", у београдској Арени. Чућете како је протекла сарадња са светским певачима, зашто га сматрају једним од најбољих гитариста региона и колико његове песме значе старим и новим генерацијама. Такође, откриће нам планове за јубилеј бенда, следеће године, када се обележава 40 година постојања популарних "Јагода". Са гостом разговара колега Милош Георгијевић.

Обилићев венац, део најужег центра Београда, однедавно је постао оаза зеленила.
До пре само пар месеци тамо су били аутомобили који су стајали у реду да уђу у велику гаражу, а чији су издувни гасови и гужва чинили да стање у овом делу града буде неподношљиво. Данас све то изгледа много другачије: детаље ћемо сазнати са лица места захваљујући колегиници Вањи Савић.

Татјана Олујић, једна од је наших најбољих виолинисткиња, која је већ много пута успела да остави печат у свету. Ова рођена Београђанка, специјализовала је виолину код чувеног професора Андреа Гертлера у Бриселу. Након тога је "открила" Америку и имала бројне наступе, чија је круна свакако престижни Карнеги Хол, након којег је одушевила критичаре и доспела у "Њујорк Тајмс", због чега је сматрамо правим амбасадором наше земље. Прилог о њој припремила Оливера Перић.

Библиотека ''Центар за културу" Кладово расписала је ликовни конкурс под називом ''Наш библиобус", у циљу афирмације културе читања најмлађих корисника у руралним подручјима општине. Покретна библиотека обилази 12 насеља општине где опслужује бесплатно годишње у просеку око 500 корисника. Радове треба послати до понедељка, 25. децембра. Биће разврстани и награђени у две категорије: од најмлађег узраста до шестог разреда основне школе и од петог до осмог разреда основне школе. Дозвољене су све ликовне технике (цртеж, слика, колаж) а за радове који су оригинални, иновативни и маштовити припремљене су награде у виду вредних књига. Проглашење победника и додела награда, одржаће се у последњој недељи децембра 2017. године. О томе причамо са директором библиотеке "Центар за културу Кладово", дипл. вишим библиотекаром Жаклином Николић.

Лепи манири су некада били саставни део карактера, показатељ домаћег васпитања, док се данас чине помало сувишним или чак заборављеним. Времена у којима живимо се одликују брзином, директношћу и суровошћу међуљудских односа па често поверујемо да за манире нема места. Но, они су итекако потребни, штавише неопходни. O томе нам у рубрици "Мода 202" прича колегиница Оливера Перић.

Рубрика "Перино перо" доноси вам овога пута најбоље афоризме нашег колеге Петра Лазића о правди у модерном друштву. Рубрику припремили Срђан Стоиљковић и Љиљана Обрадовић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара