Повишен тон

Чија је и ко брине о подводној баштини?

Ниједна државна институција у Србији не бави се проблематиком подводне баштине. На том пољу понешто покушавају да ураде појединци или нека удружења попут Удружења Aqua et Archaeоlоgiа које је и основано са циљем да премости овај недостатак. Са председницом удружења, подводним археологом Горданом Каровић и Слободаном Панићем, археологом, рониоцем и инструктором роњења разговарали смо о томе да ли и ко брине о подводној баштини, да ли је подводна археологија уопште област која је развијена код нас, ко се све њом "бави" и зашто су највећа опасност за подводно благо дивљи археолози, рониоци који неконтролисано ваде предмете са дна река, уништавају налазишта али и продају пронађене предмете на црном тржишту без икаквих последица.
ЈП "Градско стамбено" расписало је сада већ традиционални дечији ликовни конкурс, ове године под називом "Београд мој град", који траје до 1. децембра 2017. године. Циљ овог конкурса је, између осталог, да малишани кроз своје цртеже прикажу како замишљају свој град у будућности. Ко има право учешћа,како послати рад и зашто је овакав конкурс важан питаћемо после 15 часова Игора Ћурчића, портпарола ЈП "Градско стамбено".
На данашњи дан 1974. године емитована је прва епизода емисије ''Коцка, коцка, коцкица'' и у рубрици "Датум, време, место" сетићемо се ове образовне телевизијске серије уз коју су одрастале генерације. 

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво