Широм затворених очију

Све већи притисак на природу и нашу планету који долази од ужурбаних и појачаних активности човека у новом миленијуму, мора да остави траг и на – царство животиња.

Ове јесени, рецимо, појавили су се вукови у Драгачевском крају и медведи на Тари - надомак насеља. Раније, то се догађало тек у позним, леденим зимским данима. У светским медијима, има сличних информација: да ли је реч о променама којима су подлегле и животиње или - сада боље и прецизније тумачимо њихово понашање?
И шта са животињама у граду - да ли и чиме треба хранити псе луталице и голубове кад се температуре спусте испод нуле? Да ли дозволити кућним љубимцима ''дружење" са непознатим људима и животињама и - како их заштитити од потенцијално опасних ситуација?
Умемо ли да бринемо о нашим животињама, и шта наш однос према овој групи становника Земље, говори о нама?... Ово су само нека од питања на која ћемо тражити одговоре у овој ноћи. Гости - саговорници, биће биолог, др Милан Пауновић, директор Природњачког музеја и Александар Гаврић из организације АРС - једине специјализоване волонтерске организације у Србији за спасавање животиња у кризним ситуацијама.

Водитељ: Ружица Зоркић Радичевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво