Повишен тон

Глобалистичка, лицемерна, антипатриотска, али у исто време и место бољег живота где треба отићи – тако млади у Србији иде Европску унију.

Половина анкетираних средњошколаца у Јабланичком округу сматра да Србији није место у Европској унији, али, истовремено, ЕУ им је привлачна и у њој би волели радо да нађу посао. Трећина испитаника није знала, или није имала никакав став о односима Србије и Европске уније. Ово је резултат истраживања организације ''Европски покрет у Србији - Лесковац", које је подржало и финансирало Министарство Србије за европске интеграције.
Док се упућују критике на рачун ЕУ, у исто време, државе-чланице су привлачне за живот, а овај парадокс у ставовима тема је којом се бавимо. Причамо о томе како побољшати информисаност о ЕУ, као и како и зашто се направила таква слика у главама младих. Која важна питања нису покренута? Где се ствара митологија у међународним односима Запад-ЕУ-Русија и на крају Србије, а шта би решио референдум о питању евроинтеграције, ако немамо довољно информација?
Наши саговорници су Сузана Димитријевић из ЕпуС Лесковац и шефица преговарачког тима Србије са ЕУ, Тања Мишчевић.

Бивши југословенски фудбалер и српски тренер, Чедомир Антић, данас пуни 69 година, а причу о њему у рубрици ''Датум, време, место" припремила је Ксенија Радовић.

Од данас до 25. новембра у београдској Арени одржава се 60. по реду међународни турнир у боксу, ''Златна рукавица". Овим такмичењем Србија се након година стагнације враћа на светску боксерску сцену. Кога ћемо све од великих имена бокса угостити до недеље, причамо у другом сату емисије са председником Боксерског савеза Србије, Ненадом Боровчанином.

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво