Сваштара

Казна 100 000 динара, за трговце који не истакну јасно да ли постоји разлика у цени – зависно од тога да ли плаћате кешом или на рате је повод за истраживање у рубрици ''202 повода''.

Наиме, од 18. новембра, у сектору трговине, на снагу су ступиле измене Правилника о облику и садржини обрасца понуде финансијске погодбе, што преведено на народски језик значи да су трговци у обавези да у својој понуди продаје робе на рате, обавезно назначе да ли је роба јефтинија ако се купује за готовину. Шта ове измене доносе потенцијалним купцима, објасниће нам Стефан Цветковић, саветник у Министарству трговине, туризма и телекомуникација. Рубрику припрема Слободан Игрутиновић.

Небројено кафа испијено је у граду само због једне ствари - бесплатног интернета у кафићима. А онда је "Wi Fi" сигнал постао доступан и у парковима, супермаркетима, стајалиштима, аутобусима... Па ипак - сигнал није увек лако ухватити. Причало се о томе да ће у ГСП-у и приватним аутобусима постојати бесплатан интернет. И било је тако у почетку, а онда су кренули проблеми. Однедавно, на много аутобуских стајалишта у граду појавио се нов, али добро познат знак за бесплатан интернет. Наша репортерка Марина Зец проверава како ради.

Репрезентативка Србије Милица Бабић стрељаштвом је почела да се бави као терапијом. Ове године освојила је титулу студентског шампиона Сједињених Америчких Држава, бронзану медаљу у троставу три пута 20 метака у јуниорској конкуренцији на Европском првенству малокалибарским оружјем у Бакуу. Њена највећа подршка је породица, а тренер је њена мајка Бранкица. За Радио Београд 202 и ''Много смо најјачи" говори Милица Бабић. Припремила Вања Савић.

Један од најцењенијих продуцената данашњице, Граматик, први пут ће наступити пред београдском публиком у четвртак, 23. новембра у Белекспо центру. Овом несвакидашњем концертном наступу придружиће се и домаћи фанки/џез састав, Gramophonedzie Live Experience. У другој половини ''Сваштаре", чућете више детаља о концерту - и уз мало среће - добити улазнице!

Сигурно су многи од вас у своју зимницу уврстили киселе краставце због, пре свега, њиховог доброг укуса. Док уживате у њима, Весна Парезановић Алексић ће вам открити због чега су они добри за наше здравље, али и зашто треба бити обазрив са количинама. Наравно, у рубрици ''Да си жив и здрав".

Чућете и актуелне информације из културе и спорта, сервисне информације, лепе вести, реченицу која може да вам улепша дан. Ако желите да ваша реченица конкурише за најлепшу, пошаљите нам СМС поруку на 0640202200.

Водитељ је Душица Мијатовић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи