Визија

Културни искораци

Збирка Народног музеја Топлице у Прокупљу и археолошко налазиште Плочник од сада ће бити виртуелно представљени 3Д анимацијом и мобилном апликацијом, захваљујући дигиталној платформи, којом ће културна баштина и историја Топлице бити видљивија не само за стручњаке и истраживање локалитета, већ и за туристе. Пројекат "3Д дигитализација и виртуелно представљање археолошких збирки и локалитета" je урадио Математички институт САНУ, уз финансијску подршку Министарства културе и информисања, Музеју Топлице. Реч је о првом пројекту примене нових технологија и савремене опреме за дигитализацију културног наслеђа, о коме ће за данашњу емисију говорити Владан Вукосављевић, министар културе и Зоран Огњановић, директор Матеметичког института САНУ.

Мађарски културни центар у Београду је отворен пре четири године и временом је постао референтна културна институција у главном граду. Важност се огледа не само у богатом и разноврсном програму који се реализује у самом центру, него и по плодоносној сарадњи са осталим сличним институцијама и манифестацијама у Србији. Collegium Hungaricum је у овдашњој културној јавности препознат и као институција која је унела много иновативности у програмске садржаје, која се огледа у промоцији аутентичних пројеката и извођача. После четворогодишњег мандата, Мађарски културни центар је најавио нову програмску оријентацију, коју за ''Визију" представља Јанош Деже, директор Collegium Hungaricuma.

Водитељ емисије је Александра Гловацки.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво