Ars, Artifex

Радослав Петковић, писац неких од најзначајнијих романа на српском језику - међу којима су ''Савршено сећање на смрт'', ''Сенке на зиду'' или Ниновом наградом овенчани ''Судбина и коментари'' - познат је и као врстан есејиста.

Најновија збирка његових есеја, објављена код Академске књиге под називом ''Колумбово јаје'', представљена је прошле недеље. Овај заљубљеник у историју надахнуто задире у културне и идејне последице Првог светског рата, парадоксе граница кроз пример града Трста, разобличава мистификације попут Колумбовог јајета, бави се шпанским дуваном и Свановим кишобраном... довољно тема за разговор, који је са писцем водила Светлана Младеновић.
Лана Николић води нас у зачарани, меланхолични свет Марије Јевтић, на њену изложбу илустрација и цртежа у Срећној галерији Студентског културног центра, под називом ''Међу световима Свет II".

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво