Устанак

Недеља је дан за одмор!

Преглед спортских вести припрема Вања Савић, а као и сваког јутра, заједно листамо домаћу штампу и бирамо међу бројним насловима један занимљив текст који ћемо вам посебно нагласити.

"Добро јутро" Дарка Коцјана је скуп седам духовитих мисли које вам могу измамити прво јутарње смешкање новом дану.

У прилогу Дејана Грујића овог јутра упознајемо дипломирану правницу Ранку Танасић Барлов, која воли да записује неке личне утиске о животу људи који су је окруживали, па је тако за пет година објавила три романа!

Новине пишу да се у Новом Саду појавила пракса да људи лове дивљач по градским парковима. И то конкретно беле лабудове. Да ли је то покушај да се пензионери не баве више шахом, него ловом? А кинеска свемирска летелица се већ данима нећка да ли да падне код нас или код комшија Хрвата. И ми и они смо толико галантни, да јој нудимо да падне код ових других. А шта је још на тему света данас пало на памет колеги Драгутину Роквићу, сазнајте у рубрици "Квака 202".

Да ли је бити пензионер и даље статус или је то ново занимање? У земљи у којој се и даље упорно прича како на младима свет остаје, пензионери представљају и даље финанијски стуб куће. Држава се у последње време труди да им олакша положај, а како на то гледају млађи, сазнајте у рубрици ''Велики бљак" Миодрага Стошића.

Познато нам је колико задржавање воде у организму може да изазове осећај нелагоде и надутости. Понекад имамо осећај да смо отечени или имамо вишак килограма. Зашто се јавља овај проблем и како га решити, чућете од Милене Милићевић у делу емисије под називом ''Да си жив и здрав".

Да ли живите луксузно и шта је за вас данас луксуз? Некада се причало да је луксуз остати на мору цела два месеца, а не само један. Вековима иза нас, аристократија је летовала испод сунцобрана, јер је симбол луксуза био беo тен. А ми данас, у полу-шали волимо да кажемо да живимо луксузно кад једемо лук и лијемо сузе. О феномену луксуза, у рубрици "Мода 202", прича нам колегиница Оливера Перић.

Сазнаћете и неке актуелне најаве о културним дешавањима и манифестацијама које се одржавају данас у Србији. Ту је и извештај о стању на путевима, прогноза времена и биопрогноза, и актуелни девизни курс националне валуте.

Припремамо и блок сервисних информација како бисте знали где нема струје, воде, да ли има гужви на граничним прелазима. Током јутра ћемо контролисати и стање на путним правцима, што ће, пре свега, занимати возаче.

На крају - Виц на блиц.

Увек постоји могућност да нам и ви јавите неку битну информацију. Контакт са нама је телефоном 011-3249-202, или на СМС 064-0202-200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контакт преко друштвених мрежа на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202).

Водитељ: Владимир Тодоровић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара