Ars, Artifex

У Мостару је синоћ почео 11. Регионални фестивал филмске глуме, који ће трајати до 22. новембра.

У такмичарском програму биће приказано девет филмова из региона, а стручни жири ће одабрати најбоље главне и споредне глумце, као и најбољег дебитанта на филму. Добитници награде за допринос регионалној кинематографији ове године су хрватски редитељ Антун Врдољак и глумац Жарко Лаушевић, који ће на Фестивалу одржати мастер класове студентима глуме са Академија у Србији, БиХ, Црној Гори и Хрватској. Из Мостара се јавља Јелена Кнежевић.
Од аутора историјског романа ''Јаничар'' Саше Едија Ђорђевића стиже други део планиране трилогије о слободи: ''Устаник'' - о лучоношама српског боја за ослобођење од Турака. Са аутором који је криминалистички инспектор по професији, певач и басиста групе Патриас, разговарала је Светлана Младеновић.
Глумац загребачког Хрватског народног казалишта, Озрен Грабарић, који важи за једног од најуспешнијих сценских протагониста на овим просторима, гостује сутра увече на сцени ''Раша Плаовић'' Народног позоришта у Београду са монодрамом ''Дневник једног лудака''. Монодрама је урађена по краткој причи Николаја Васиљевича Гогоља, у режији Маријана Нећака, који је и аутор музике и сценографије. У време наше емисије ова мала екипа ће бити негде на путу између Загреба и Београда, па ћемо од Грабарића телефоном чути детаље везане за његово извођење.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво