Ars, Artifex

Салон уметности Панчева и ове године доноси ревијалну годишњу изложбу ликовне уметности где, поред осталих, радове представљају Горски Кабадаја, Василије Доловачки и Дејан Ратковић.

Сем тога, до сутра, у Свечаној сали Народног музеја Панчева, публика је у прилици да погледа омаж-изложбу Пала Дечова, под називом ''У додиру са природом - импресије из атељеа".

А пред нишком публиком је нешто млађа изложбена поставка под називом ''Нишки салон". Одржава се по други пут у организацији Галерије савремене ликовне уметности у Нишу која је, како организатори верују, тек почела да гради нове путеве у афирмацији савремених ликовних пракси на овим просторима. Изложба почиње вечерас у 19 сати, у Официрском дому. Прилоге из Панчева и Ниша доноси Петар Протић.

А Светлана Младеновић упознаје нас са новом књигом Јасминке Петровић ''Све је у реду'' која је намењена тинејџерима и бави се питањима одрастања младе генерације. Мозаичка структура обухвата низ прича групе младих људи који се исповедају о сукобима с родитељима, предрасудама, вршњачком насиљу, трагању за идентитетом, осећају усамљености и бесмисла.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво